Банк "Надра" звернувся за допомогою до держави для капіталізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Надра" звернувся за допомогою до держави для капіталізації

2376
Тимчасовий адміністратор банку "Надра" (Київ) Валентина Жуковська звернулася в Національний банк України (НБУ) із клопотанням про капіталізацію банку за рахунок державних коштів, повідомляється в прес-релізі банку.
"У середу, 18 березня, тимчасовий адміністратор банку Валентина Жуковська використовувала виключне право тимчасового адміністратора без проведення загальних зборів акціонерів звернутися в НБУ із клопотанням про капіталізацію банку за рахунок державних коштів. В.Жуковська подала план фінансового оздоровлення банку "Надра", який передбачає участь держави у відновленні його стабільної роботи", - говориться в повідомленні.
Згідно з повідомленням, банк продовжив реалізацію програми з управління платіжною дисципліною клієнтів-юридичних осіб, і в результаті залишки коштів на поточних рахунках клієнтів, які забезпечують надходження нових ліквідних коштів, збільшилися майже на 23 млн грн, а загальний обсяг надходжень коштів у банк склав майже 75 млн грн.
У прес-релізі також повідомляється, що з 16 березня банк увів спеціальну пропозицію "Ефективне управління коштами", у рамках якої частина грошей на поточних рахунках корпоративних клієнтів і суб'єктів малого і середнього бізнесу може бути розблокована та відправлена згідно із платіжними дорученнями. Банк також розробив спеціальну пропозицію "Пільгова процентна ставка за умови дострокового погашення частини заборгованості за кредитом", яка буде діяти до кінця 2010 року. Ця пропозиція є частиною комплексної програми зі зниження кредитної заборгованості позичальників, у результаті реалізації якої з 11 лютого по 18 березня клієнти вже повернули банку більше 320 млн грн, у тому числі юридичні особи – майже 36 млн грн, фізичні особи – більше 280 млн грн.
Сума залишків у касі банку "Надра" з моменту введення тимчасової адміністрації збільшилася майже на 47%, сума залишків на кореспондентському рахунку НБУ – на 57%, або на 47 млн грн, і станом на 18 березня склала 130 млн грн. Загальна сума високоліквідних активів за цей період збільшилася майже на 80 млн грн, говориться в повідомленні.
Як повідомлялося, Group DF, що планувала придбання контрольного пакета акцій банку "Надра", звернулася до Національного банку України (НБУ) із проханням ввести зовнішнє управління в кредитно-фінансовій установі. У результаті НБУ 10 лютого ввів тимчасову адміністрацію в банк.
Банк "Надра" заснований в 1993 році. До початку 2009 року його найбільшими акціонерами були Novartik Trading Limited (60,9967%) і Manmade Enterprises Limited (обидві – Кіпр, 30,7406%).
За даними Нацбанку України, на 1 січня 2009 року за розміром загальних активів (30,547 млрд грн) банк "Надра" посідав дев'яте місце серед 182 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас