Банкір: Курс гривні відносно долара може бути меншим 7 за умови повернення населенням грошових заощаджень до банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Курс гривні відносно долара може бути меншим 7 за умови повернення населенням грошових заощаджень до банків

2315
Курс гривні відносно долара може бути меншим 7 за умови повернення населенням грошових заощаджень до банків. Про це заявив голова правління банку "Форум" Ярослав Колесник.
За його словами, "на сьогодні курси гривні не є адекватним, гривня має бути сильнішою, ніж є". Я.Колесник переконаний, що одним з основних інструментів посилення гривні є повернення заощаджень населенням до банків. "Це стабілізує та підсилить курс гривні. Окрім того, повернення заощаджень надасть можливість банкам поновити кредитування реального сектору економіки, іпотечне та споживче кредитування. Повернення заощаджень важливе, тому що сьогодні українські банки обмежені в можливості залучати зовнішні запозичення", - зазначив Я.Колесник.
Нагадаємо, що на нарадах з банкірами Президент Віктор Ющенко неодноразово заявляв, що на сьогодні не існує об'єктивних причин для подальшої девальвації гривні. На думку Президента, основна причина девальвації – психологічний фактор, що полягає в недовірі громадян до банківської системи.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас