Яценюк не виключає, що Україна і ЄС можуть спочатку підписати угоду про асоціацію, а потім - про зону вільної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк не виключає, що Україна і ЄС можуть спочатку підписати угоду про асоціацію, а потім - про зону вільної торгівлі

292
Народний депутат України Арсеній Яценюк не виключає, що Україна і Європейський Союз можуть спочатку підписати угоду про асоціацію, а потім – про зону вільної торгівлі.
"Це може відбутися", - сказав він.
А.Яценюк відзначив, що на сьогоднішній день дві частини угоди про асоціацію – політична і частина в сфері свободи безпеки і юстиції – практично готові до підписання.
У той же час, за його словами, угода про зону вільної торгівлі є найбільш складною, але і найбільш важливою частиною майбутньої угоди про асоціацію. Як повідомлялося, 5 березня 2007 року Україна і Євросоюз почали переговори про нову посилену угоду, яка на саміті Україна-ЄС 9 вересня 2008 року одержала назву угоди про асоціацію.
Наприкінці грудня 2008 року міністр закордонних справ Володимир Огризко заявив, що МЗС планує в 2009 році завершити роботу над угодою про асоціацію з Європейським Союзом.
З початку переговорів українська сторона не виключала можливості поділу політичної та економічної частин нової базової угоди, і окремого їх підписання. У той же час європейська сторона вважає за необхідне мати єдиний цілісний документ. Україна і ЄС планують завершити переговори щодо угоди про асоціацію до кінця цього року.
У той же час Президент України Віктор Ющенко 19 березня в Брюсселі заявив, що переговори про зону вільної торгівлі з ЄС можуть тривати ще 10-12 місяців.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас