НКРЕ оштрафувала "Укренерговугілля" на 85 тис. гривень за порушення ліцензійних умов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НКРЕ оштрафувала "Укренерговугілля" на 85 тис. гривень за порушення ліцензійних умов

200
Національна комісія регулювання електроенергетики оштрафувала енергопостачальну компанію "Укренерговугілля" (Київська область) на 85 тис. гривень за порушення ліцензійних умов.
Відповідне рішення НКРЕ прийняла на відкритому засіданні 19 березня.
Комісія застосувала до компанії максимально можливі фінансові санкції за порушення, зокрема через виявлені під час перевірку порушень у частині недотримання встановленої структури тарифів і порядку формування інвестиційної програми.
Комісія зобов'язала компанії до 3 квітня надати акти введення в експлуатацію споруджених в 2008 році компанією об'єктів на суму 14,9 млн. гривень, а також із приводу формування резерву сумнівних боргів і списання безнадійної заборгованості споживачів на загальну суму 655 млн. гривень.
"Укренерговугілля" здійснює передачу/постачання електроенергії за регульованим тарифом.
Близько 96% споживачів компанії - вугільні підприємства.
Як повідомляло агентство, Міністерство вугільної промисловості просить Кабінет Міністрів вивчити доцільність передачі відкритого акціонерного товариства "Укренерговугілля" з управління Міністерства палива та енергетики в управління Мінвуглепрому.
Мінпаливенерго в 2003 створило ДП "Укренерговугілля" для енергопостачання вугільних шахт у Волинській, Дніпропетровській, Донецькій, Кіровоградській, Луганській і Львівській областях.
До складу "Укренерговугілля" увійшли електромережі вуглевидобувних підприємств і державної енергопостачальної компанії "Донецьквугілля", що поставляє електроенергію шахтам Донецької області.
У грудні 2007 "Укренерговугілля" реорганізувався із ДП у ВАТ.
У грудні 2008 Мінпаливенерго вирішило реорганізувати "Укренерговугілля" назад - з ВАТ у ДП.
Тепер підприємство перебуває в процесі реорганізації.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас