Голова Apollo: Проблеми ринку комерційної нерухомості не в повній мірі відбиті у балансах банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Apollo: Проблеми ринку комерційної нерухомості не в повній мірі відбиті у балансах банків

439
Проблеми ринку комерційної нерухомості ще не повною мірою відбиті в балансах банків, вважає голова інвестиційного фонду Apollo Management Леон Блек, пише газета Financial Times.
За його словами, "чорна діра" на американському ринку комерційної нерухомості додатково тиснутиме на банки, що зазнають труднощів в умовах кризи.
Обсяг зобов'язань, забезпечених кредитами на комерційну нерухомість, "становить порядку $4 трлн, і хоча не всі вони "погані", ми знаємо, що значна їхня частина втратила у вартості, і це дійсно ще не знайшло свого відбиття в банківських балансах", відзначив Л.Блек.
Експерт вважає, що видатки "на очищення" банківського сектору США можуть досягти $2 трлн, і це ще більше погіршить ситуацію в економіці країни. До появи стійких сигналів відновлення економіки США мине 12-18 місяців, вважає Л.Блек.
Операції Apollo, заснованої в 1990 році, містять у собі викуп пакетів акцій, а також інвестування коштів у боргові зобов'язання компаній, що зазнають проблеми. У цей час позиції інвесткомпанії кращі, ніж у багатьох її конкурентів: Apollo має у своєму розпорядженні кошти в розмірі, принаймні, $13 млрд, які вона може направити на інвестиції, у той час як залучити нові ресурси стало практично неможливо.
За словами Л.Блека, "традиційні операції з викупу пакетів акцій компанії в цей час не стоять на порядку денному", що обумовлено головним чином тим, що банки не надають фінансування, а ринки капіталу закриті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас