Японія може розширити заходи з підтримки ринку акцій, економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія може розширити заходи з підтримки ринку акцій, економіки

150
Уряд Японії має намір підтримати ринок акцій через випуск спеціальних облігацій, які можуть бути конвертовані в торговані на ринку акцій інструменти, повідомила японська газета Nikkei.
Передбачається, що облігації будуть купувати приватні інвестори, що дозволить підтримати попит на ринку акцій через систему фондів, паї яких торгуються на ринку.
Міністр фінансів Японії Каору Ясано заявив у п'ятницю, повідомляє агентство Bloomberg, що японський кабінет готує нову програму фінансових заходів щодо підтримки економіки на додачу до вже оголошеного пакета більш ніж на 100 трлн ієн ($100 млрд, близько 2% ВВП).
Міністр не назвав масштаб планованих заходів, однак, за повідомленнями місцевої преси, мова йде про виділення ще близько 20 трлн ієн.
На користь додаткових економічних стимулів з боку уряду висловився в п'ятницю і керуючий банку Японії Масаакі Шираква.
У Японії багато хто критикує владу за те, що початі нею кроки зі стимулювання попиту в економіці запізнюються і недостатні за обсягом (у США аналогічний пакет заходів оцінюється в 6% ВВП, у Китаї - 13% ВВП).
Скорочення валового внутрішнього продукту Японії в 4-му кварталі 2008 року досягло рекордних з 1974 року 12,1% у річному вираженні. При цьому в останні тижні з'являється усе більше ознак того, що ситуація в японській економіці погіршується швидше, ніж очікували економісти.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас