Голова уряду Чехії вважає схвалений в 2008 р. план ЄС достатнім для подолання економічної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова уряду Чехії вважає схвалений в 2008 р. план ЄС достатнім для подолання економічної кризи

153
План дій, прийнятий Євросоюзом в 2008 році, здатний подолати спад в економіці, незважаючи на заяви скептиків, заявив у Брюсселі прем'єр-міністр Чехії, що головує зараз в ЄС, Мірек Тополанек.
"Я думаю, що в цей час у підготовці плану дій порятунку європейської економіки ми зайшли настільки далеко, наскільки це можливо", - цитує слова М.Тополанека на прес-конференції після зустрічі з лідерами профспілок і ділових кіл ЄС європейське інформаційне інтернет-видання "Єуобсервер".
Дебати в Брюсселі організовані в рамках підготовки до спеціального саміту з соціальних питань, який відбудеться в Празі 7 травня. Вони відбулися за кілька годин до регулярної наради лідерів ЄС, яка проходить у Брюсселі 19-20 березня.
"Існує криза довіри, але я думаю, зараз ми повинні виконати те, що було намічено та оцінити результати", - відзначив прем'єр-міністр Чехії.
В 2008 році ЄС у рамках антикризового плану затвердив інвестиції в розмірі 200 млрд євро, що становить близько 1,5% ВВП ЄС. Однак тепер заявляють, що насправді в 2009 і 2010 роках доведеться витратити близько 400 млрд євро (близько 3,3% ВВП), сума включає так звані непередбачувані видатки, зокрема, виплати допомог у зв'язку з безробіттям, відзначає видання.
Голова Європейської Комісії Жозе Мануел Дуран Баррозу також заявив, що треба дати шанс плану порятунку європейської економіки.
"Якщо ми заявимо суспільству, що наш план недостатній, це не викличе ні в кого довіри. Ми впевнені, що прийняте нами рішення є дуже важливим зусиллям (з подолання кризи - ІФ). Давайте сконцентруємося на ньому і перестанемо увесь час соромиться того, що відбувається в Європі", - сказав голова Європейської Комісії.
Ж.М.Баррозу підкреслив, що соціальне становище ЄС "набагато міцніший, ніж в інших частинах світу", таких як США або країни Азії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас