Казначейство США виділить 5 млрд дол. виробникам автомобільного устаткування і двигунів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Казначейство США виділить 5 млрд дол. виробникам автомобільного устаткування і двигунів

169
Казначейство США виділить 5 млрд дол. на потреби американських виробників автомобільного устаткування, автодеталей і двигунів, повідомляє Associated Press. Це рішення ухвалене в рамках заходів з надання допомоги автовиробникам США, що постраждали від кризи, і буде включено до антикризової програми допомоги американській економіці, розробленої адміністрацією президента Барака Обами.
Кошти надаватимуться виробникам автозапчастин через спеціально уповноважені банки і видаватися у вигляді кредиту, який піде на сплату за поставлену американським автогігантам продукцію, за яку вони не змогли розрахуватися унаслідок кризи.
Два з трьох найбільших американських автоконцернів - General Motors Corp. і Chrysler LLC висловилися на підтримку цієї програми, тоді, як представники Ford Motor Co. заявили, що не бачать необхідності в додатковій допомозі, оскільки компанія в змозі розрахуватися зі своїми постачальниками.
Нагадаємо, в грудні 2008 р. уряд США ухвалив рішення про надання фінансової допомоги автопромисловим гігантам країни - Ford, General Motors і Chrysler. Наразі General Motors і Chrysler вже отримали кредити на загальну суму 17,4 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас