FT: Bank of America був напряму пов'язаний зі списаннями у Merrill Lynch — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: Bank of America був напряму пов'язаний зі списаннями у Merrill Lynch

654
Bank of America був безпосереднім учасником знижень цін, які привели Merrill Lynch до збитків у розмірі $15,3 млрд. в останньому кварталі 2008 року, перед тим, як його поглинув Bofa, повідомляє Financial Times з посиланням на свої джерела.
У грудні генеральний директор Bofa Кен Льюїс висловив заклопотаність зростаючими збитками Merrill і пригрозив відмовою від поглинання, якщо уряд США не надасть $20 млрд. додаткового капіталу.
Джерела стверджують, що Bofa відправив свого начальника фінансового відділу Ніла Котті в Нью-Йорк, де він протягом усього четвертого кварталу працював з фінансовою командою Merrill. За участі Котті Merrill списав у четвертому кварталі $1,9 млрд. кредитів із залученням позикових коштів і $2,9 млрд. резервів, залежних від деривативів, які були пов'язані із цінними паперами, забезпеченими іпотекою. З відома Котті був списаний $1 млрд. з позицій Merrill по кредитних дефолтних свопах компаній, що мають інвестиційні рейтинги.
У заяві, опублікованій Bofa, Котті стверджує: "Хоча Bofa у четвертому кварталі мав доступ до фінансової інформації Merrill і міг впливати на звітність і питання оцінки, відповідальність за ці рішення несло керівництво Merrill".
Скінчилося тим, що фінансовий директор Merrill Нельсон Чаї не підписав річний звіт банку, опублікований у лютому, уже після закриття угоди з Bofa. Звіт підписаний Котті. У заяві Bofa говориться: "Нельсон Чаї до середини січня планував підписати річний звіт, але після його відставки підписати цей документ попросили Котті".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас