Мінфін США направить 5 млрд дол. на підтримку постачальників автовиробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін США направить 5 млрд дол. на підтримку постачальників автовиробників

Казна та Політика
155
Міністерство фінансів США прийняло рішення виділити $5 млрд на фінансову підтримку компаній, що є постачальниками виробників автомобілів, щоб послабити негативний вплив кредитної кризи на цю галузь, повідомило агентство Bloomberg.
Програма "допоможе стабілізувати важливу частину американської автоіндустрії в складний період її реструктуризації", заявив міністр фінансів США Тімоті Гайтнер.
Відповідно до повідомлення американського Мінфіну, компанії отримають допомогу через "автовиробників США, які погодилися брати участь у цій програмі".
Постачальники автокомпаній, які страждають від скорочення обсягів випуску машин, минулого місяця звернулися до уряду США за підтримкою в розмірі $18,5 млрд, заявивши, що відмова від допомоги може призвести до втрати 1 млн робочих місць у країні.
Lear Corp., другий за величиною у світі виробник автомобільних сидінь, повідомила, що її аудитори висловили сумніви у здатності компанії продовжувати діяльність. American Axle & Manufacturing Holdings Inc. заявила, що може порушити умови кредитних угод.
Ця програма "може надати значну підтримку деяким постачальникам", відзначає аналітик CSM Worldwide Inc. Майк Уолл. "Вона може змінити всю ситуацію, - вважає експерт. - Звичайно, вона не врятує кожну компанію, з огляду на надлишок виробничих потужностей, але зможе захистити тих постачальників, які виявилися у важкій ситуації у зв'язку зі складним ринковим середовищем, і це головне".
Папери Lear подорожчали в четвер на 66 центів (92%) - до $1,38, American Axle - на 78 центів (50%), до $2,33.
За даними дослідницької компанії Autodata Corp., продажі автомобілів у США в лютому впали на 41% - до мінімального рівня із грудня 1981 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас