NASA готує свій найдорожчий проект - місію на Венеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

NASA готує свій найдорожчий проект - місію на Венеру

1003
Космічне агентство NASA заявило про плани щодо відправлення нової місії на Венеру. Цього разу до планети відправлять дві повітряні кулі з науковим обладнанням, які спустяться з космосу в атмосферу, щоб вивчити особливості сірчаних хмар і кислотних парів.
Крім того, ця місія дозволить побачити поверхню Венери що називається наочно. Як відомо, з космосу поверхню планети не видно, тому що вона схована щільним шаром атмосферних хмар.
Проект даної місії обійдеться в 3-4 мільярда доларів, що стане найдорожчим міжпланетним проектом у сучасній історії. Однак, навіть якщо в найближчі рік-два у відомстві будуть погоджені всі деталі місії, а гроші на політ будуть виділені, реально відправити нові апарати на Венеру можна буде приблизно років через п'ятнадцять.
"В 2020 році планується відправити флагманську місію на Юпітер і його супутники. Ця місія на Венеру може стати новим флагманським проектом NASA", - заявили у відомстві.
Зараз інженери і наукові фахівці розглядають ті або інші варіанти обладнання куль і можливості їх роботи в умовах екстремальної атмосфери Венери. Перші результати дослідження можна буде очікувати до середини квітня. До цього часу фахівці повинні будуть хоча б попередньо сказати, як можна змусити повітряні кулі літати в умовах 450- градусної жари і майже перманентних кислотних дощів, що йдуть на Венері.
В NASA впевнені, що витративши 3-4 млрд. доларів, вчені отримають майже вичерпний набір даних про Венеру. Головне питання, на яке вчені сподіваються дати відповідь, полягає в тому, яким чином дві планети (Земля і Венера), схожі за складом, розміром і низкою характеристик у процесі еволюції так сильно розійшлися одна з одною, повідомляє Cybersecurity.ru.
"Зараз наше розуміння Венери дуже низьке, нам потрібні нові місії, щоб зрозуміти її краще", - заявив Марк Баллок, науковий консультант досліджень та астроном з Південно-Західного Науково-дослідного інституту в Колорадо.
За його словами, відправити посадкові модулі на Венеру майже нереально - в умовах 450-градусної жари пропрацюють вони там пару-трійку годин, зібравши мінімальний набір мінералів і речовин для аналізу. У той же час кулі в атмосфері планети, зможуть працювати набагато довше.
Заповнити кулі дослідники мають намір ізотопом хенона - нереактивного газу, який є порівняно важким і може залишатися стабільним у жорсткій і гарячій атмосфері Венери.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас