Фірташ знову не купив "Надра" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фірташ знову не купив "Надра"

Фондовий ринок
3801
Позачергові збори акціонерів банку "Надра", заплановані на 27 березня, не відбудуться. "Повноваження загальних зборів акціонерів перейшли до тимчасового адміністратора ВАТ КБ "Надра". У зв'язку із цим позачергові збори акціонерів, які були призначені на 27 березня 2009 року, проводитися не будуть", - говориться в повідомленні, поширеному прес-службою банку. На зборах акціонерів планувалося затвердити рішення про придбання контрольного пакета акцій банку компанією Group DF, підконтрольною Дмитру Фірташу.
Цікаво, що попередні збори акціонерів банку "Надра", проведення яких було заплановано на 24 січня, також не відбулися - у зв'язку із втратою реєстру акціонерів.
Експерти вважають, що справжньою причиною скасування як перших, так і других зборів акціонерів, є небажання Дмитра Фірташа приймати остаточне рішення про купівлю банку. Нагадаємо, 16 січня Фірташ заявляв у прямому ефірі телеканалу "Інтер" про те, що 24 січня повинні пройти збори акціонерів, на яких буде прийнято остаточне рішення про входження його в акціонери банку. "Те, що збори не відбулися, - тривожний сигнал для ринку. Він показує, що реального інвестора в банку, можливо, уже нема", - заявив голова наглядової ради одного з банків.
Втім, таким інвестором може стати держава. Як повідомлялося раніше, 18 березня НБУ заявив про намір запропонувати Кабінету Міністрів рекапіталізувати за рахунок державних коштів Укрпромбанк, Родовід Банк і банк "Надра".
Нагадаємо, що в листопаді минулого року Міжнародна холдингова компанія Group DF заявила про придбання контрольного пакета акцій банку "Надра". Про досягнення такої домовленості між власником Group DF Дмитром Фірташем і основними акціонерами банку "Надра" повідомила прес-служба компанії. Однак через низку причин оформлення угоди так і не було завершено.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас