МЗС РФ: Росія отримала запит України про виділення їй кредиту у розмірі $5 млрд, звернення розглядається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МЗС РФ: Росія отримала запит України про виділення їй кредиту у розмірі $5 млрд, звернення розглядається

Кредит&Депозит
565
Росія розглядає запит України про виділення їй кредиту у розмірі $5 млрд, повідомив офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко.
"Ми такий лист одержали, це звернення розглядається", - сказав він у четвер на брифінгу в Москві.
Раніше повідомлялося, що Україна розраховує на одержання кредиту від РФ для покриття дефіциту бюджету. Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в лютому повідомила, що "веде дискусію з багатьма країнами, щоб на урядовому рівні забезпечити необхідні кредити для покриття планового дефіциту бюджету".
Віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Кудрін повідомив на брифінгу 10 березня, що Росія одержала заявку України на надання кредиту, але поки не прийняла ніяких рішень.
Тим часом заступник міністра фінансів України Ігор Уманський заявив 11 березня журналістам, що офіційні переговори з Росією та іншими країнами щодо залучення кредитів для фінансування дефіциту державного бюджету України в 2009 році, будуть початі після поновлення співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ). "На сьогодні з Росією, як і з іншими країнами, ми не ведемо офіційних переговорів щодо залучення коштів. Більшість країн, і це абсолютно нормальна практика, будуть проводити ці переговори тільки після поновлення програми з Міжнародним валютним фондом", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас