Україна підвищила свої шанси на отримання другого траншу кредиту від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підвищила свої шанси на отримання другого траншу кредиту від МВФ

1816
Україна підвищила свої шанси на одержання другого траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду, передає агентство AFP з посиланням на офіційного представника МВФ у Києві Макса Алієра.
За його словами, міжнародна організація зараз розглядає питання про надання чергової частини кредиту, спрямованого на відновлення української економіки в розмірі $1,9 млрд.
Останнім часом сумніви в доцільності надання допомоги Україні виникли у зв'язку з роздуванням бюджетного дефіциту країни і напруженістю відносин між президентом Віктором Ющенком і прем'єром Юлією Тимошенко, однак у МВФ налаштовані оптимістично щодо спроможності влади країни боротися із кризою спільно. "В останні тижні з'явилися ознаки того, що президент і прем'єр почали координувати дії у вирішенні економічних проблем", - заявив Алієр.
Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу закликав Ющенка і Тимошенко до примирення з метою одержати кредит від МВФ. "Обов'язок усіх відповідальних політиків - працювати разом на благо своєї країни", - заявив він після зустрічі з Ющенком в Брюсселі.
МВФ схвалив виділення Україні стабілізаційного кредиту в розмірі $16,4 млрд. у листопаді 2008 р. Тоді ж Київ одержав перший транш на суму $4,5 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас