Експерт: Нафтопродукти в Україні будуть дешевшати через падіння обсягів споживання та посилення конкуренції між трейдерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Нафтопродукти в Україні будуть дешевшати через падіння обсягів споживання та посилення конкуренції між трейдерами

Енергетика
543
Нинішня тенденція зниження цін на нафтопродукти в Україні буде тривати через очікуване посилення конкуренції на ринку.
Про це РБК-Україна сказав директор НТЦ "Психея" Сергій Сапегін.
"Якщо гривня до кінця весни збереже стабільність, а світові ціни не будуть рости, то основними факторами стають зниження споживання та загострення конкуренції, у першу чергу цінової. Тобто ціна буде знижуватися", - вважає він. Однак експерт не зміг назвати можливий розмір зниження ціни через падаючий обсяг продажів і зниження рентабельності АЗС.
Сапегін відзначив, що оператори ринку сьогодні знижують ціни як в опті, так і в роздробі. Цьому сприяє зниження ціни на імпортні нафтопродукти, підкреслив експерт. "За останній місяць, за даними моніторингу НТЦ "Психея, зниження ціни на кордоні України склало 2...3% на бензини і 13% на дизпаливо. Оптові українські ціни дещо відстають від світових - одиниці відсотків. Аутсайдер - роздріб, де ціни в порівнянні з місяцем раніше навіть виросла на кілька відсотків. Тому зараз стели АЗС доганяють опт у зниженні", - підкреслив Сапегін.
Він додав, що зниження споживання сприяє посиленню конкуренції між операторами. Головним критерієм у конкурентній боротьбі Сапегін вважає ціну на нафтопродукти.
Експерт відзначив, що хоча маржа операторів ринку дотепер залишається високою, на столичному ринку зараз відбувається різке зниження ціни. С.Сапегін не виключив, що таке ж зниження відбудеться по всій Україні.
На думку експерта, надалі великі компанії будуть скуповувати дрібних операторів і збільшувати обсяги продажів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас