Більшість індексів Європи в середу впала за підсумками 2-ї сесії поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість індексів Європи в середу впала за підсумками 2-ї сесії поспіль

Фондовий ринок
85
Більшість індексів Європи в середу впала за підсумками 2-ї сесії поспіль слідом за акціями сировинних компаній, що обумовлено зниженням вартості нафти і металів, повідомило агентство Bloomberg.
Крім того, негативу додали дані з британського ринку праці.
Значення Dow Jones Stoxx 600 опустилося на 0,8%. Проте, індекс залишається на 8,1% вище рівня на закриття торгів 9 березня, коли найбільші банки США оголосили про одержання прибутку в січні-лютому цього року, що викликало ралі на ринках.
"Ми уважно відслідковуємо нафтові ціни, - заявив керуючий Agilis Gestion Арно Скарпачі. - Деякі інвестори фіксують прибуток. Краще залишатися обачними".
Клькість громадян Великобританії, які одержують допомогу з безробіття, у лютому збільшилася на 138,4 тис. чоловік, що стало максимальним зростанням з початку відстеження цих даних в 1971 році - до 1,39 млн, повідомило Національне статистичне управління країни. Аналітики очікували зростання показника всього на 84,8 тис. чоловік.
Безробіття в країні в лютому збільшилося до 4,3% з 3,9% місяцем раніше, експерти очікували зростання на 4%. Число безробітних у Великобританії зросло в лютому 13-й місяць поспіль, зафіксований рівень безробіття є максимальним з березня 1999 року.
"В Об'єднаному Королівстві - катастрофа", - вважає керуючий Ofi Patrimoine Жак Порта. "Для відновлення їм буде потрібно більше часу", ніж решті Європі, додав він.
Котирування акцій Rio Tinto Group упали за день на 6,8% на побоюваннях, що австралійські законодавці можуть не дозволити угоду щодо покупки Aluminum Corp. of China (Chinalco) за $19,5 млрд активів компанії Rio Tinto на тлі негативної реакції з боку політичних діячів країни і акціонерів.
Папери Xstrata подешевшали на 3,7% і Antofagasta - на 2%.
Вартість паперів Royal Dutch Shell знизилася на 3,3%. Британсько-голландська нафтова компанія зафіксувала дефіцит коштів у корпоративному пенсійному фонді за підсумками 2008 року на рівні $8,3 млрд і планує виділити на виплату пенсій "значні суми" крім щорічних відрахувань розміром від $1 млрд до $2 млрд.
Аналітики Citigroup погіршили рекомендації для акцій Shell до "тримати" з "купувати".
Папери BMW подешевшали на 2,4%. Німецький автовиробник має намір скоротити виробництво ще на 40 тис. автомобілів.
На цій новині знизилися також котирування Daimler (на 1,1%) і Peugeot (на 1,4%).
У той же час ціна акцій UniCredit злетіла на 19%. Найбільший банк Італії скоротив чистий прибуток у четвертому кварталі на 57% у зв'язку з операційним збитком, втратами від інвестицій у фондові ринки і зменшенням комісійних. Він склав 505 млн євро, що перевищило очікування аналітиків - у середньому на рівні 351 млн євро.
10 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи впали за підсумками торгів 18 березня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас