Рекрутери: Незважаючи на кризу, важко знайти хорошого спеціаліста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рекрутери: Незважаючи на кризу, важко знайти хорошого спеціаліста

2432
Незважаючи на велике число безробітних на українському ринку праці, знайти потрібного фахівця стає усе важче. Про це заявила директор кадрового центру "Моя робота" Наталя Стегнієнко.
За її словами, ринок праці переповнений за рахунок фахівців, які недостатньо кваліфіковані, у той час, як дійсно компетентних фахівців знайти як і раніше складно. Ситуацію ускладнює те, що кількість затребуваних фахівців залишилася колишньою, а потік резюме збільшився в три рази.
"І тепер центри з підбору персоналу витрачають у два-три рази більше часу на обробку пошти", - відзначає вона інтернет-газеті "Сейчас".
За даними Мінпраці, на сьогоднішній день найважче працевлаштуватися кандидатам з невеликим досвідом роботи – попит на них відсутній. Разом з тим великим попитом користуються топ-менеджери.
На даний момент роботодавці найбільше потребують менеджерів з реклами, IT-фахівців найвищого рівня і працівників страхових компаній. Користуються попитом професії сфери обслуговування – продавці, офіціанти, водії та охоронці. Майже в три рази знизився попит на бухгалтерів, у два рази – на економістів і касирів. Серед робочих професій користуються попитом слюсарі, електромонтери, малярі.
Як повідомлялося, станом на 17 березня на обліку в Державній службі зайнятості перебувало 920,9 тис. людей, це на 4 тис. менше, ніж 1 березня. У лютому ця цифра склала 930 тис. безробітних.
Нагадаємо, безробіття в лютому досягло рівня 3,2%, без роботи виявилося 906 тис. українців.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас