УКБС відзначає зростання розцінок на аудиторські послуги для банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС відзначає зростання розцінок на аудиторські послуги для банків

283
Асоціація "Український Кредитно-Банківський Союз" (УКБС) відзначає зростання розцінок на аудиторські послуги для банків і закликає Національний банк України (НБУ) відкоригувати підходи до проведення діагностики середніх і невеликих кредитно-фінансових установ.
"Вимога регулятора укладати угоди з новими аудиторськими компаніями, сертифікованими НБУ, але не тими, які працюють зі своїми банками-котрагентами, спровокувала підвищення розцінок на їхні послуги, що негативно впливає на діяльність банків", - вказується в прес-релізі Асоціації в середу.
У зв'язку із цим асоціація просить НБУ дозволити використовувати затверджену ним методику проведення діагностики аудиторським компаніям, які мають укладені угоди з банками за 2008 рік.
УКБС також звернулася до НБУ із проханням змінити підхід до проведення діагностики середніх і невеликих банків.
"Програма і методика оцінки поточної та перспективної платоспроможності малих і середніх банків, їх життєздатності в умовах кризи, які затверджені регулятором, висувають вимоги, які спрямовані винятково на капіталізацію… Ситуація на фінансовому і кредитному ринку вимагає насамперед підвищення ліквідності кредитно-банківських установ", - відзначається в повідомленні.
У повідомленні нагадується, що НБУ постановою від 19 лютого (№80) зобов'язав середні і невеликі банки до 15 квітня провести за власний рахунок діагностичне обстеження із залученням аудиторських фірм, які не мали договірних відносин із цими кредитно-фінансовими установами.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас