Банк "Фінанси та Кредит" розраховує під час рекапіталізації залучити кошти держави та приватних інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк "Фінанси та Кредит" розраховує під час рекапіталізації залучити кошти держави та приватних інвесторів

1013
Банк "Фінанси й Кредит" (Київ) розраховує під час рекапіталізації залучити кошти як держави, так і часток інвесторів, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова правління Володимир Хливнюк.
"Ми припускаємо, що серед нових акціонерів буде й держава зі значною часткою, і привпатні інвестори. Цю інформацію ми оприлюднемо після проведення зборів акціонерів (збори намічені на 24 березня). Однозначно можу сказати тільки одне - частка держави буде значною", - сказав банкір.
За його словами, банк планує подати пакет документів з питань рекапіталізації в НБУ 19 березня.
"Питання про входження держави до складу акціонерів було стратегічно нами ініційовано. Це дасть банку "Фінанси та Кредит" не тільки додаткову стабільність як фінансовому інституту, але й значимість, підкріплену роллю держави. Це означає появу в наших клієнтів додаткових гарантій того, що зобов'язання, взяті на себе банком, будуть продовжувати виконуватися. Одержання державної підтримки дозволить нам у більшій мері реструктуризувати кредитну заборгованість наших позичальників, які потрапили в складну ситуацію", - підкреслив банкір.
ВАТ "Банк "Фінанси і Кредит" засновано в 1990 році. За даними банку, його найбільшими акціонерами на 1 січня 2009 року були ЗАТ F&C Realty (46,67%), ТОВ "Асканія" (48,88%).
За даними Нацбанку України, за розмірами загальних активів на 1 січня 2009 року (18,439 млрд грн) банк "Фінанси та Кредит" займав 14-е місце серед 182 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас