ФДМ: Інтерес до приватизації "Укртелекому" проявили близько 10 компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ: Інтерес до приватизації "Укртелекому" проявили близько 10 компаній

Фондовий ринок
843
Інтерес до приватизації ВАТ "Укртелеком" проявили близько 10 компаній, повідомив виконувач обов'язків голови Фонду державного майна (ФДМ) України Дмитро Парфененко журналістам у середу.
"Число охочих постійно збільшується, сьогодні їх уже порядку 10", - сказав він.
У той же час він відзначив, що ніяких рішень про початок приватизації "Укртелекому" ще не приймалося.
"Поки риска не підведена, й оскільки немає політичної волі, ніяких рішень не приймалося, йде оцінка попиту", - сказав він.
ФДМ на початку лютого поточного прийняв рішення виставити на початку березня на конкурс пакет акцій у розмірі 62,79% статутного капіталу ВАТ "Укртелеком". Тоді Д.Парфененко, будучи в.о. голови, заявив, що номінальна вартість зазначеного пакета становить 3,5 млрд грн, а їх попередня оцінка становила 7,5 млрд грн.
Як вказував він раніше, інтерес до приватизації оператора проявили такі інвестори, як Bank of New York, UBS, "Альфа Капітал", Namura. Про свою можливу участь у приватизації заявив також турецький оператор зв'язку Turkcell, що володіє 55% українського ТОВ "Астеліт".
Україна готує національного оператора зв'язку до приватизації з кінця 90-х років минулого сторіччя. Однак поки вдалося провести лише пільговий продаж, а в держави як і раніше залишається 92,79% акцій підприємства.
Нинішній уряд під керівництвом Юлії Тимошенко намагався продати "Укртелеком" в 2008 році, закріпивши в держвласності 25%+1 акція. Тоді ціна однієї акції на ринку становила 1,04 грн, з урахуванням чого початкова вартість 67,79% акцій компанії оцінювалася в 13,2 млрд грн. Потім ціна акцій знизилася, і уряд визначив початкову ціну цього пакета у квітні на рівні 12 млрд грн. За даними ПФТС на 18 лютого, ціна купівлі акцій підприємства склала 0,23 грн за акцію, ціна продажу – 0,265 грн за акцію при номіналі 0,25 грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас