Доказано: Менеджери, яких підлеглі і колеги вважають ввічливими та приємними в спілкуванні людьми, успішніші — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Доказано: Менеджери, яких підлеглі і колеги вважають ввічливими та приємними в спілкуванні людьми, успішніші

469
Дослідження Університету Північної Кароліни показало, що менеджери, яких підлеглі і колеги вважають ввічливими та приємними в спілкуванні людьми, успішніші. У рамках першого дослідження оцінювалася ситуація, що виникає в робочих групах, створених для запуску якогось нового проекту або виводу на ринок якогось нового товару. Звичайно в цю команду збирають фахівців дуже різного профілю, наприклад, інженерів, технологів, дизайнерів, рекламістів і фінансистів.
Як виявилося, ефективність дій цієї групи людей прямо залежить від того, хто керує нею. Якщо начальник проявляє чесність, відкритість, увічливість і поважає чужу думку, то інші члени групи віддаються роботі з більшим ентузіазмом, генерують більше ідей і, де-факто, утворюють єдину команду, а не становлять колектив одинаків.
Друге дослідження показало, що бізнес-лідери, які знаходять час для того, щоб у вільній обстановці поспілкуватися зі своїми підлеглими, діють успішніше. Приміром, ефективність роботи компанії або відділу суттєво збільшується в ситуації, коли керівник регулярно обідає з кимось зі своїх підлеглих. Автори дослідження досить просто пояснюють виникнення зв'язку між спільним обідом і ефективністю: ніяка людина (менеджер не виняток) не в змозі тримати в голові весь обсяг інформації, необхідної для прийняття рішень. Бесіди з підлеглими, які апріорі краще знають ситуацію в якійсь сфері, дозволяють босові бути в курсі подій і робити менше помилок.
З іншого боку, якщо під час подібних зустрічей менеджер не підкреслює свою владу і намагається проявляти максимум поваги до людей, поліпшується психологічний клімат у колективі.
За матеріалами:
Washington ProFile
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас