ЄС виділяє 2,7 млн євро для реалізації проекту зміцнення фінсектора України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС виділяє 2,7 млн євро для реалізації проекту зміцнення фінсектора України

755
Європейський Союз (ЄС) разом з Міністерством фінансів України приступив до реалізації проекту "Посилення сектору фінансових послуг України", повідомляється на веб-сайті представництва ЄС в Україні.
"Загальна вартість проекту EUR2,7 млн... Проект реалізується консорціумом у складі: Planet S.A. (Греція), Emerging Markets Group (EMG, Бельгія), BME Bolsas в Mercados Espanoles SA (Іспанія) і АТС Consultants GMBH (Австрія). Бенефіціарій проекту і головний партнер – Мінфін України", - відзначається в повідомленні.
Метою проекту є посилення фінансової стабільності всіх секторів фінансових послуг: банків, небанківських фінансових установ, фондових бірж. Партнерами проекту виступають Національний банк України, Державна комісія з регулювання ринків фінансових послуг і Державна комісія із цінних паперів і фондового ринку.
Реалізація проекту передбачає підтримку створення національної стратегії розвитку збалансованого сектору фінпослуг; забезпечення відповідності всіх учасників ринку критеріям достатності капіталізації та вдосконалювання керування ризиками; заснування ефективного захисту споживачів та інвесторів, а також створення вдосконалених структур управління.
Серед очікуваних результатів проекту, у повідомленні називаються: поліпшення інвестиційного клімату та активізація торгівлі, удосконалення нагляду за фінустановами; прискорення інтеграції в Європейські регуляторні мережі; підвищення ефективності інфраструктури фінансових послуг.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас