Назву "Набукко" в списку фінансування ЄС замінили поки "південним коридором" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назву "Набукко" в списку фінансування ЄС замінили поки "південним коридором"

Енергетика
305
Назва газопроводу "Набукко", покликаного зв'язати Західну Європу з газовими родовищами Каспію та Центральної Азії в обхід Росії, зникла зі списку проектів інфраструктури, на які Євросоюз збирається виділити 3900 млн євро зі свого бюджету.
Разом з тим, як стало відомо "Інтерфаксу" з європейських джерел у Брюсселі, проекти, пов'язані з підготовкою до будівництва "Набукко", будуть одержувати фінансування в передбаченому колись обсязі.
Список "великих будівництв" за участю бюджету ЄС відредагований напередодні весняного саміту союзу, на якому буде обговорюватися пакет видатків на енергетику.
В умовах кризи Німеччина як головний донор європейського бюджету сумнівається в доцільності вносити до списку об'єкти, які планується будувати після 2010 року. Завершення будівництва "Набукко" поки передбачено на 2013 рік.
Замість конкретної назви в списку, який буде представлений на обговорення голів держав та урядів у четвер і п'ятницю, Чехія як країна-голова ЄС залишила поки поняття "проектів для південного коридору".
Тим часом сума дотацій Австрії, Угорщини, Болгарії і Румунії, по яких повинен пройти "Набукко", поки залишається колишньою: 200 млн євро.
Представник Єврокомісії Йоханнес Лайтенбергер визнав, що виконавчий апарат ЄС готує нові пропозиції щодо розподілу дотацій. Вони повинні бути погоджені між усіма членами ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас