Вкладники проблемних банків можуть не боятися податкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вкладники проблемних банків можуть не боятися податкової

3018
До 31 березня громадяни України зобов'язані задекларувати свої доходи за 2008 р. Відзвітувати перед податковою зобов'язані всі, хто торік мав доходи не за основним місцем роботи. Наприклад, підробляв "на стороні", здавав в оренду нерухомість або одержав спадщину.
Прибуток від угод із цінними паперами також підлягає декларуванню. Однак це не стосується відсотків, виплачених банками за депозитами. Як розповіли кореспондентові delo.ua у ДПАУ, до 2010 р. депозитні вклади фізичних осіб обкладаються прибутковим податком за нульовою ставкою. Тому вказувати в податковій декларації дохід, виплачений банком, не потрібно. У такий спосіб вкладники банків з тимчасовою адміністрацією, які тимчасово не можуть повернути свої вклади, можуть не вказувати свої депозити в податковій декларації.
У той же час, декларуванню підлягають страхові виплати, отримані від страховика за договорами майнового страхування (КАСКО і страхування нерухомості) у зв'язку з настанням страхового випадку, якщо вони не були витрачені на відновлення зіпсованого майна у визначений термін (для автомобілів, меблів і побутової техніки 1 рік, для нерухомості – 2 роки).
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас