Експерт: Український фондовий ринок усіма силами намагається втриматися на поточному рівні 200 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Український фондовий ринок усіма силами намагається втриматися на поточному рівні 200 пунктів

Фондовий ринок
453
Фондовий ринок України всіма силами намагається втриматися на поточному рівні значення індексу ПФТС 200 пунктів. Так прокоментував ситуацію на ринку брокер торговельного відділу ЗАТ "Альтана Капітал" Євген Пшенічкін. "Поки що торговельних обсягів не вистачає ні для відскоку вгору, ні для провалу вниз", - відзначив він.
За його словами, за підсумками вчорашньої торговельної сесії індекс ПФТС показав якесь зниження, на ринку знову панували переважно песимістичні настрої, котирування емітентів з індексного кошика демонстрували різноспрямовану динаміку.
Як відзначив Є.Пшенічкін, у першій половині вчорашнього дня активність на ринку акції була відсутня взагалі. До сесії було укладено 18 угод, переважно по паперах з 1-2 рівнів лістингу. Увесь внутрішньосесійний обсяг пройшов в останні 2 години роботи біржі. Відносно стабільним попитом користувалися акції "Укрнафти" (6 угод), "Укрсоцбанку" (6 угод) і "Банку Аваль" (6 угод). Брокер відзначив, що пожвавлення фінансового сектору останнім часом обумовлене потужним підйомом американських банків, які публікують досить позитивні дані за перші місяці поточного року.
Лідерами зростання вчора стали позалістингові папери Стаханівського вагонзаводу (+21%) і "Дніпрообленерго" (+70%), а лідерами падіння – папери "Укртелекому" (-10%). Є.Пшенічкін також відзначив, що новинне тло вчора складалося явно не на користь ринку. Публікація в ЗМІ інформації про падіння промвиробництва в регіонах, негативні статистичні дані по окремих підприємствах сприяли підвищенню рівня побоювань потенційних інвесторів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас