У БЮТ вирішили, що гральному бізнесу підтримка потрібніша, ніж торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У БЮТ вирішили, що гральному бізнесу підтримка потрібніша, ніж торгівлі

1417
Народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко Андрій Сенченко і Сергій Велижанський внесли на розгляд Верховної Ради України законопроект, яким передбачається збільшення вартості торгового патенту для сфери грального бізнесу в 1,5-2 рази, для торговельної діяльності - в 3-4 рази.
Відповідний законопроект (№4138 від 16 березня 2009 р.) зареєстровано у Верховній Раді та розміщено на офіційному сайті парламенту.
Цим проектом закону пропонується визначати вартість торгового патенту, виходячи з розміру мінімальної заробітної плати, офіційно встановленої на перше січня поточного року. Проте у висновку головного науково-експертного управління зазначено, що прив`язка рівня оподаткування до розміру державного соціального стандарту (мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня ц.р.) у разі його підвищення може привести до збільшення податкового тиску на суб`єктів підприємницької діяльності.
"Згідно з чинним порядком, вартість торгового патенту встановлюється у фіксованій сумі", - зазначено у висновку управління.
Крім того, пропоновані зміни збільшать вартість торгового патенту в кілька разів. "Вважаємо такий підхід в умовах фінансової кризи необгрунтованим", - сказано у висновку науково-експертного управління
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас