Банк Японії почне купівлю субординованого боргу у банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії почне купівлю субординованого боргу у банків

Казна та Політика
348
Банк Японії за підсумками першого дня щомісячного засідання оголосив про купівлі в банків субординованого боргу на суму до 1 трлн ієн ($10 млрд) з метою уливання ліквідності у фінсектор, повідомило агентство Bloomberg.
Японські банки традиційно вкладають значні кошти у фондові ринки, що підвищує їхню уразливість у випадку різких коливань котирувань. Так, після обвалу фондового індексу Nikkei 225 на 48% з початку 2008 року банки зафіксували величезні збитки, і їм усе складніше виконувати вимоги ЦБ про достатність капіталу.
"Влада показує, що вона не дозволить порочній спіралі між фінансовою системою та економікою закріпитися, і це стало справжнім полегшенням для інвесторів", - відзначає представник Sompo Japan Asset Management Тору Кітані.
Уряд Японії почав реалізовувати заходи щодо зміцнення банківського капіталу в грудні минулого року, запропонувавши придбати привілейовані акції фінкомпаній на суму 12 трлн ієн ($122 млрд).
У лютому Банк Японії приступив до реалізації програми купівлі приналежних банкам паперів (переважно акцій) інших компаній.
Рішення про ключову процентну ставку ЦБ Японії буде оголошено в середу. Як очікується, Банк Японії залишить процентну ставку без змін - на рівні 0,1%.
Японський фондовий індекс Nikkei 225 виріс у вівторок на 3,2%.
Котирування цінних паперів найбільшого японського банку Mitsubishi UFJ Financial Group Ltd. підскочили за останні дві сесії на 13,8%. Другий за розміром банк країни Mizuho Financial Group Inc. додав у понеділок-вівторок 12% вартості акцій, Sumitomo Mitsui Financial Group Inc. - 14%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас