З 1 квітня Кабмін збільшить соцдопомогу інвалідам на 7 гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 квітня Кабмін збільшить соцдопомогу інвалідам на 7 гривень

235
З 1 квітня поточного року збільшуються пенсії, державна соцдопомога інвалідам і громадянам, які не мають права на пенсію. Про це говориться в Постанові Кабміну "Деякі питання соціального захисту окремої категорії громадян, підписаній Юлією Тимошенко.
Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів, державна соцдопомога буде збільшена для інвалідів, інвалідів з дитинства і дітей-інвалідів. Ці соцвиплати підвищаться на 7,5 гривень. Повторне збільшення цих виплат заплановане з 1 липня до 14,2 гривень і з 1 жовтня – до 28,4 гривень.
У постанові також згадується, що для підвищення пенсій з 1 березня згідно із законом "Про загальнодержавне державне пенсійне страхування" застосовується коефіцієнт 1,0674.
Так, підвищенню підлягають пенсії, нараховані згідно з даним Законом і Законами "Про наукову і науково-технічну діяльність", "Про статус і соціальний захист осіб, що постраждали в результаті Чорнобильської катастрофи", "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, і деяких інших осіб", згідно зі зверненнями, що надійшли до 31 грудня 2008 року.
Нагадаємо, Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про освіту осіб, які потребують корекції фізичного і (або) розумового розвитку (спеціальна освіта)". За відповідне рішення проголосували 408 депутатів з 443 зареєстрованих у залі. У такий спосіб на законодавчому рівні врегульований комплекс питань, пов'язаних з одержанням освіти цими громадянами: визначені принципи державної політики, управління, організації і міжнародного співробітництва в сфері спеціальної освіти.
Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів пропонував Верховній Раді ввести мораторій на підвищення соціальних виплат в 2008-2009 роках.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас