Банкіри прогнозують збереження курсу гривні на міжбанку на 7,90-8,10 грн/дол. до квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкіри прогнозують збереження курсу гривні на міжбанку на 7,90-8,10 грн/дол. до квітня

Валюта
6894
Банкіри прогнозують збереження курсу гривні на міжбанківському валютному ринку на рівні 7,90-8,10 UAH/USD до квітня.
"Я думаю, що тенденція зниження вичерпає себе в рамках 7,90-8,10 UAH/USD", - сказав перший заступник голови правління Промінвестбанку В'ячеслав Юткін.
Він також відзначив, що даний рівень курсу гривні може зберегтися до червня.
Голова наглядової ради Мегабанку (Харків) Віктор Суботін також прогнозує збереження курсу гривні на міжбанку на рівні близько 8 UAH/USD.
"Зараз стало більше гривні на міжбанку. На 1,5 млрд. виросли за вчорашній день (16 березня). Гривня збережеться на рівні 8 UAH/USD", - сказав він.
Банкір відзначив, що до рівня 7,5 UAH/USD гривня до кінця березня не зміцниться.
Начальник відділу випуску фінансових інструментів Укрсоцбанку Ерік Найман вважає, що курс гривні на міжбанку збережеться на рівні, близькому до 8,10 UAH/USD.
"Швидше за все, стабілізація буде на рівні, трохи вище 8 UAH/USD, тому що з'явилася гривня на міжбанку, що буде підтримувати курс", - сказав він.
Банкір також додав, що зменшення "Нафтогазом" обсягу закупівлі газу тільки позитивно вплине на динаміку курсу гривні на міжбанківському валютному ринку, тому що буде менше скуповуватися долара.
Як повідомляло агентство, у січні, лютому і березні НБУ вирішив проводити валютні аукціони на міжбанку по п'ятницях і інтервенції по понеділках, вівторках, середах і четвергах.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас