Опитування: Українці підтримують заміну пільг на проїзд залізничним транспортом на грошову компенсацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опитування: Українці підтримують заміну пільг на проїзд залізничним транспортом на грошову компенсацію

609
Населення України підтримує зміну системи надання пільг на проїзд залізничним транспортом на грошову компенсацію за умови забезпечення державою зручності її оформлення та одержання в майбутньому.
До такого висновку прийшли соціологи консорціуму "Менеджмент Консалтинг Груп" ("МКГ"), дослідивши ставлення українців до системи монетизації транспортних пільг.
Прихильників цієї системи приваблює можливість використання коштів на проїзд на інші цілі. Ця перевага особлива важлива для пільговиків (особливо осіб літнього віку), які мало подорожують і, відповідно, не мають можливості скористатися своїми пільгами, однак відчували їх наявність, якби отримували додаткові кошти до пенсії.
Однак для людей, які подорожують часто, більш прийнятною є дійсна система надання пільг.
"Прихильниками існуючої системи в переважній більшості є особи, що звикли до активного способу життя, більшість із яких ще не досягли пенсійного віку. Зокрема, це ветерани праці, учасники бойових дій, дружини військовослужбовців", - відзначив керівник соціологічної групи консорціуму "МКГ" Дмитро Громаков.
Недоліком можливого нововведення більшість респондентів називає непевність у здатності держави забезпечити інфляційну індексацію і регулярність виплат, а також те, що сума компенсаційних виплат буде достатньою для покриття реальних витрат.
В опитуванні взяли участь 1408 респондентів, що мають пільги на проїзд залізничним транспортом. У цілому опитано 2139 респондентів, 731 з них не входила в цільову аудиторію, оскільки не мала пільг. Переважна кількість опитаних (88,3%) - пенсіонери, деякі з них входили в інші пільгові категорії. Крім пенсіонерів за віком, опитано 16,5% - дітей війни, 14,5% - учасників ВВВ, 10,8% - інвалідів ВВВ.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас