Ліверпуль заробляє менше від своїх конкурентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ліверпуль заробляє менше від своїх конкурентів

130
Цілком можливо, що британський футбольний клуб Ліверпуль на шляху до свого тріумфу в Лізі Чемпіонів, і це могло б компенсувати не надто вдалий виступ команди в Прем'єр-лізі. Однак крім усього іншого Ліверпуль зіткнувся з певними фінансовими труднощами.
У лютому 2009 року компанія Deloitte, яка щорічно складає список "Футбольна грошова ліга", опублікувала дані про доходи клубів за 2007-2008. Мадридський Реал четвертий рік підряд очолив список найбагатших футбольних клубів світу, заробивши 290 млн фунтів стерлінгів. На друге місце вийшов Манчестер Юнайтед, а на третє - іспанська Барселона. Ліверпуль же зайняв у списку лише сьому позицію (167 млн фунтів).
Різниця в доходах стає особливо відчутною в дні матчів. 76 000 місць на стадіоні Олд Траффорд, який є домашнім для Манчестер Юнайтед, приносять клубу 3 мільйони фунтів за одну гру, і більше 100 мільйонів фунтів за сезон. Стадіон Стемфорд Бридж приніс своєму "рідному" клубу Челсі 74,5 мільйонів за сезон, а Емірейтс Стедіум – додав 94,6 млн фунтів у сезонну скарбничку Арсеналу.
А от Ліверпуль за допомогою свого стадіону Енфілд зміг заробити лише 39,2 млн фунтів у минулому сезоні. 46 000 місць приносять клубу значно менший виторг, ніж, приміром, 76 000 місць стадіону Олд Траффорд. Щоб суперничати на одному рівні з такими гігантами як домашній стадіон Манчестер Юнайтед, Ліверпулю необхідно форсувати вже заплановане будівництво нового, 73-тисячного стадіону. Однак, поки що проект залишається нереалізованим.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас