Британський прем'єр Браун відкинув ідею підняти ціни на алкоголь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський прем'єр Браун відкинув ідею підняти ціни на алкоголь

Казна та Політика
170
Прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун відкинув ідею введення мінімальної роздрібної ціни на алкогольну продукцію й пиво в розмірі 50 пенсів за кожен відсоток масової частки спирту в напої, передає Reuters.
Нагадаємо, із пропозицією підвищити ціни на алкоголь виступив радник з питань охорони здоров'я Об'єднаного королівства Лайам Дональдсон. Це могло б допомогти підвищити ціни на багато дешевих сортів пива і вина. У цьому випадку, пляшка вина коштувала б не дешевше 4,5 фунтів стерлінгів, пляшка віски не менш 14 фунтів, а упаковка з 6 пляшок пива ємністю півлітра - не менш 6 фунтів.
Однак британський прем'єр не підтримав пропозицію Дональдсона, пославшись на право суспільства "не розплачуватися за антисоціальне поводження низки його представників", заради боротьби з алкоголізмом яких і пропонувалися ці заходи.
"Це право суспільства застосовувати суворі заходи і розбиратися із проявами антисоціального поводження, які асоціюються з випивкою", - сказав Браун.
"Але... так само вірно, що ми не хочемо, щоб відповідальна, розсудлива більшість помірних споживачів алкоголю платило більше або страждало через те, що не взмозі дозволяє собі зайвого".
На думку Дональдсона, що користується у Великобританії значним авторитетом, подібний законопроект скоротив би кількість вчинених злочинів на 46 тис. на рік, а випадки госпіталізації на 100 тис. на рік, не говорячи вже про прогули на роботу.
В цілому, це збереже 1 млрд фунтів на рік, вважає радник.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, Великобританія стоїть на 10 місці з споживання алкоголю у світі, що еквівалентно приблизно 12 літрам чистого спирту на рік на душу населення.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас