АУБ за розробку владою програми держпідтримки неплатоспроможних позичальників-фізосіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ за розробку владою програми держпідтримки неплатоспроможних позичальників-фізосіб

Кредит&Депозит
575
Асоціація українських банків виступає за розробку владою програми державної підтримки неплатоспроможних позичальників-фізичних осіб.
Про це сказано в повідомленні АУБ.
"Для комплексного вирішення питання захисту позичальників-фізичних осіб, які в умовах кризи втратили свою платоспроможність, необхідна розробка програми державної підтримки соціально незахищених верств населення", - сказано в повідомленні.
Відповідні пропозиції президент АУБ Олександр Сугоняко направив голові парламентського комітету з податкової і митної політики Сергію Терьохіну.
АУБ вважає недоцільним введення Радою мораторію на відчуження нерухомості, що перебуває в заставі, тому що вважає це спробою вирішення проблем за рахунок банківського сектора.
"Спроба вирішити проблему лише шляхом введення мораторію на стягнення заставного майна, тобто за рахунок банків, лише поглибить кризу в банківській і фінансовій сфері. Вирішення проблеми й підтримка соціально незахищених категорій позичальників не можливі без участі держави", - сказано в повідомленні.
Програма держпідтримки неплатоспроможних позичальників-фізосіб, на думку АУБ, повинна включати: визначення критеріїв неплатоспроможності домогосподарств; визначення домогосподарств і кредитів, на які поширюється держпідтримка; визначення видів держпідтримки (викуп державою проблемної заборгованості, надання матеріальної допомоги для погашення кредиту, надання компенсації зі сплати відсотків за кредитом).
Із цією метою АУБ пропонує парламентарям розробити законопроект "Про поновлення платоспроможності домогосподарств" і передбачити кошти, необхідні для реалізації відповідних заходів, шляхом внесення змін до держбюджету на 2009 рік.
Як повідомляло агентство, раніше АУБ пропонувала уряду викуповувати проблемну заборгованість фізосіб за кредитами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас