У Медведєва народилась ідея створити світову "супервалюту" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Медведєва народилась ідея створити світову "супервалюту"

Валюта
4669
На квітневий фінансовий саміт "великої двадцятки" у Лондоні Росія повезе пакет пропозицій щодо реформування світової фінансової системи, серед яких і ідея введення світової "супервалюти".
Сьогодні пропозиції Москви були опублікована на офіційному сайті Президента РФ Дмитра Медведєва.
"Поточна глобальна економічна криза стала результатом провалу усталеної фінансової системи в результаті низької якості регулювання, через що величезні ризики опинилися поза належним обліком", стверджується в документі.
У зв'язку із цим Росія запропонує "двадцятці" ввести єдині загальносвітові стандарти в сфері макроекономічної і бюджетної політики, дотримання яких було б обов'язковим для провідних світових економік. Створити систему раннього попередження криз на основі постійно оновлюваної оцінки системних ризиків.
Привести до єдиного стандарту регулювання і нагляд у фінансовому секторі, а також принципи роботи світових рейтингових агентств. Створити "наднаціональну резервну валюту, емісія якої буде здійснюватися міжнародними фінансовими інститутами". Зробити цю наднаціональну валюту "суперрезервною". А також суттєво розширити фінансові можливості і повноваження МВФ аж до розгляду можливості надати йому право проводити емісії цієї самої "супервалюти".
А "з метою протидії фінансовому протекціонізму" Росія запропонує "обговорити можливість розробки погоджених правил "розчищення" транскордонних боргів, у тому числі, шляхом координації дій країн, "що представляють" кредиторів і боржників…"
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас