Уряд України надав концерну "Укрспирт" право на оптову торгівлю етиловим спиртом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд України надав концерну "Укрспирт" право на оптову торгівлю етиловим спиртом

236
Уряд України вповноважив державний концерн спиртової і лікеро-горілчаної промисловості "Укрспирт" здійснювати оптову торгівлю етиловим спиртом.
Це закріплено відповідним розпорядженням Кабінету міністрів № 270 від 11 березня 2009 року.
Уряд також позбавив з 1 квітня 2009 року права здійснювати оптову торгівлю та експорт спирту Київське обласне державне об'єднання спиртової і лікеро-горілчаної промисловості.
Як відзначається в повідомленні прес-служби "Укрспирту", концерн звернувся до споживачів спирту із проханням терміново переоформити дійсні договори на постачання спирту.
Як повідомлялося, у грудні 2008 року "Укрспирт" одержав ліцензію на право експорту етилового спирту. Пізніше Міністерство аграрної політики ліквідувало державні об'єднання, які мали відповідні ліцензії.
Таким чином, у цей час державний концерн спиртової і лікеро-горілчаної промисловості є єдиним державним оператором українського ринку спирту.
Держконцерн "Укрспирт" створений постановою Кабінету міністрів від 29 червня 1996 року "Про вдосконалення керування підприємствами спиртової і лікеро-горілчаної промисловості". У нього входять вісім обласних державних об'єднань спиртової і лікеро-горілчаної промисловості, 85 державних підприємств і 23 асоційовані члени різних форм власності.
Річні потужності підприємств концерну з виробництва спирту становлять 62,6 млн дал при споживанні внутрішнього ринку – 20-22 млн дал, потенційний експорт – близько 10 млн дал.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас