Швейцарська Xstrata може скоротити 5 тис. робочих місць в Австралії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарська Xstrata може скоротити 5 тис. робочих місць в Австралії

218
Швейцарська гірничодобувна компанія Xstrata Plc. може скоротити 5 тис. робочих місць в Австралії І все через те, що уряд цієї країни планує посилити систему торгівлі шкідливими викидами, повідомляє Bloomberg.
Введення цієї системи також буде коштувати втрати інвестицій у розмірі $4,6 млрд., раніше запланованих найбільшим у світі експортером електроенергії з вугільних ТЕЦ. Про це заявив лідер опозиції в австралійському парламенті Мальколм Турнбулл (Malcolm Turnbull).
За його словами, нові норми викидів спровокують "втрату 1 тис. існуючих робочих місць і 4 тис. робочих місць у майбутньому". Відповідну доповідь Xstrata направила як в уряд, так і на адресу представників опозиції.
Уряд країни наприкінці минулого року поставив своєю метою скорочення викидів парникових газів з 5% до 15% до 2020 року. Цей план знизить зростання австралійської економіки принаймні на 0,1% на рік у період між 2010 і 2050 роками.
Ліберальна коаліція виступає проти цієї пропозиції в її нинішній формі і хоче, щоб система торгівлі викидами була відкладена на 2 роки. У той же час, "зелені" закликають до ще більшого скорочення норми викидів.
Очікується, що комісія сенату Австралії із законопроектів представить свою доповідь на цю тему 14 травня цього року.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас