У 2008 р. в Україні відбулось понад 2500 рейдерських захоплень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2008 р. в Україні відбулось понад 2500 рейдерських захоплень

Кримінал
1980
Рейдерство в Україні набуло таких масштабів, що стало реальною загрозою економічній безпеці країни. Про це повідомив директор Антирейдерського союзу підприємців України Андрій Семидідько.
"В 2007-2008 роках великі об'єкти (від 5 до 7 мільйонів доларів ) попадали під атаку рейдерів. Зараз ринок дрібніє, з'являються звернення від дрібних підприємців. Для захоплення чужої власності використовують схеми починаючи від банкрутства, закінчуючи підробкою документів, перекиданнями юридичних адрес із однієї області в іншу і силовим захопленням підприємств за допомогою підрозділів органів внутрішніх справ", - підкреслив Андрій Семидідько.
Також він назвав найбільш резонансні події 2008 року, серед яких нагадав про конфлікт, пов'язаний із призначенням Андрія Портнова керівником Фонду держмайна, про інформаційну атаку на "Промінвестбанк" і на Федерацію профспілок України.
У всіх відзначених випадках підставами для протиправних дій рейдерів були судові рішення, вважає Андрій Семидідько.
"Сьогодні рейдерство процвітає не тільки в економічній, але й у політичній площині. Перед президентськими виборами загострюється боротьба за лояльність судів. Фактично судова адміністрація, яка фінансує зараз судові органі, є основним ласим шматком у боротьбі між адміністрацією Президента і групою БЮТ”, - резюмував експерт.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас