Росія пропонує розширити перелік валют, що використовуються як резервні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія пропонує розширити перелік валют, що використовуються як резервні

972
У поточних умовах надто важливо стимулювати проведення розрахунків і формування цін у декількох валютах, емітенти яких відповідають установленим на міжнародному рівні вимогам. Про це говориться в пропозиціях Російської Федерації до саміту "Групи двадцяти" у Лондоні
Росія закликала до реформування міжнародної валютно-фінансової системи з метою зміцнення її стабільності та врегулювання (зниження схильності до утворення) глобальних дисбалансів у світовій економіці. Для цього Росія пропонує доручити МВФ підготувати дослідження кількох сценаріїв:
Зокрема, пропонується розширити перелік валют, що використовуються як резервні. У цьому контексті, відзначається в пропозиціях РФ, слід проробити питання про створення специфічних регіональних систем, що сприяють зниженню волатильності обмінних курсів таких резервних валют.
Крім того, РФ пропонує створити наднаціональну резервну валюту, емісія якої буде здійснюватися міжнародними фінансовими інститутами.
"Варто також передбачити обов'язковість диверсифікованості валютної структури резервів та операцій національних банків і міжнародних фінансових організацій", - говориться в пропозиціях до групи "двадцятки".
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас