Експерт: Заборона діяльності колекторів створить тіньовий ринок колекторських послуг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Заборона діяльності колекторів створить тіньовий ринок колекторських послуг

523
Заборона діяльності колекторських компаній, на якій наполягає Міністерство юстиції України, приведе до створення тіньового ринку колекторських послуг, вважає генеральний директор колекторської компанії "Ікспоінт" Роман Кривошеєв.
"Не виключений сценарій, коли банки, побачивши, що не справляються з поверненням боргів або роблять це не так ефективно як колектори, природно, захочуть змінити ситуацію і звернуться до колекторів. Але вже до "чорних", які будуть повертати за всяку ціну. А що їм втрачати? Вони ж і так поза законом", - відзначив він у коментарі тижневику "Дзеркало тижня".
За словами експерта, сучасний ринок можна поділити на дві частини: цивілізовані колекторські компанії, що працюють у законодавчому полі, і "чорні" колектори, які розуміють свою роботу як відбирання боргу за всяку ціну.
Після заборони, на якій наполягає Мінюст, колекторство не зникне, воно піде в тінь і буде розвиватися за неконтрольованим сценарієм, вважає Р.Кривошеєв.
На думку юриста В'ячеслава Дмитренка, в Україні назріла гостра необхідність чітко позначити діяльність колекторських агентств із погляду правових норм.
"У США і європейських країнах законодавчо застережені всі сторони діяльності подібних фірм, оскільки будь-який дзвінок боржникові за кордоном сприймається як переслідування. У нас же погрози по телефону, на жаль, - звичайна ситуація", - підкреслив юрист.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас