Екс-голова Deutsche Post, засуджений за несплату податків, отримав пенсію у розмірі 20 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-голова Deutsche Post, засуджений за несплату податків, отримав пенсію у розмірі 20 млн євро

944
Колишній головний виконавчий директор німецького поштового концерну Deutsche Post Клаус Цумвінкель, засуджений за несплату податків, одержав від компанії одноразову пенсію в розмірі 20 млн євро. Ця звістка, опублікована в німецькій пресі, викликала хвилю обурення в місцевих політиків і громадських діячів.
ЗМІ довідалися про одноразову виплату пенсії К.Цумвінкелю, проаналізувавши річний звіт Deutsche Post. Офіційний представник концерну підтвердив факт виплати, однак відмовився назвати суму, передає Associated Press. Сам К.Цумвінкель заявив журналістам, що не бачить нічого поганого у своїх діях або діях компанії, оскільки так був складений його трудовий договір. Тим часом німецькі політики не приховують свого обурення. Так, генеральний секретар Соціал-демократичної партії Німеччини Хубертус Хайль назвав одержання К.Цумвінкелем пенсії "безсоромністю відносно всіх тих, хто чесно платить податки".
К.Цумвінкель пішов у відставку з посади голови Deutsche Post, найбільшої в Європі поштової компанії, у лютому 2008 р., після того як зізнався в прихованні частини своїх багатомільйонних капіталів у Ліхтенштейні. Він був визнаний винним у несплаті податків на суму 970 тис. євро і засуджений до двох років позбавлення волі умовно і штрафу в розмірі 1 млн євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас