Україна і Латвія: Заходу загрожує фінансова катастрофа, якщо він не допоможе нам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Латвія: Заходу загрожує фінансова катастрофа, якщо він не допоможе нам

2670
Україна і Латвія попередили, що Західній Європі загрожує фінансова катастрофа, якщо вона не об'єднається для допомоги країнам колишнього СРСР.
Високопоставлені чиновники із двох країн, що зіткнулися з загрозою банкрутства, заявили Telegraph, що найбільші країни Європейського союзу можуть повторити найважчі помилки часів Великої Депресії, упавши в ізоляціонізм і протекціонізм.
Віце-прем'єр уряду України Григорій Немиря заявив, що ЄС повинен подолати внутрішні розбіжності із приводу того, як поводитися відносно кризи в Східній Європі, до саміту G20.
"ЄС повинен допомагати Україні не тому, що Україна безпомічна, - сказав Немиря. - Це слід робити, тому що це в інтересах самого ЄС". Він додав, що банківський сектор Західної Європи залежний від України, Латвії та інших країн колишнього СРСР, і ця проблема вимагає погоджених зусиль.
"Ціна бездіяльності буде набагато вищою, ніж ціна дії", - підкреслив віце-прем'єр.
Стратеги не раз попереджали, що колапс фінансових секторів у таких країнах як Україна і Латвія може поширитися на Європу, викликавши банкрутства банків по всьому континенту. Однак, коли Австрія попросила в ЄС фінансувати порятунок у розмірі десятків мільярдів євро, вона зіткнулася з відмовою Німеччини. Захід сигналізував Східній Європі, що в першу чергу буде думати про себе.
Головний радник міністерства фінансів Латвії Андріс Міглаус (Andris Miglaus) у зв'язку із цим заявив: "Популізм і протекціонізм створює внутрішні кордони, і це негативно відіб'ється на інших регіонах Європи".
На даний момент австрійський банк Raiffeisen і італійський Unicredit обіцяють допомогти своїм українським філіям. Шведські банки обіцяли допомогти Латвії. Однак криза поглиблюється, і невідомо, чи зможуть вони виконати свої обіцянки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас