Меркель: Уряд не піде на поступки в питанні про ціну акцій банку HRE — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: Уряд не піде на поступки в питанні про ціну акцій банку HRE

Казна та Політика
173
Ангела Меркель дотримується твердої позиції в суперечці уряду із Крістофером Флауерсом, великим акціонером, який стоїть на межі руйнування банку HRE. У крайньому випадку канцлер ФРН допускає можливість відчуження акцій.
Якщо уряду Німеччини не вдасться домовитися з великим акціонером Крістофером Флауерсом про ціну акцій банку Hypo Real Estate (HRE), який сильно постраждав від фінансової кризи, то в разі якщо буде необхідно, цінні папери американського інвестора будуть відчужені. Про це заявив канцлер ФРН Ангела Меркель в ефірі радіостанції Deutschlandfunk, незадовго до початку переговорів представників німецького уряду і Флауеэрса про шляхи вирішення конфлікту.
"Ми не збираємося платити ціну, яка не відповідає ринковій", - підкреслив канцлер. Німеччина хоче взяти повний контроль над банком, який стоїть на межі банкрутства, у той час як Крістофер Флауерс дотепер не погоджується відмовитися від своєї частки в Hypo Real Estate. Володіючи в цілому 24 відсотками акцій, він може блокувати важливі рішення держави. Ще в минулу п'ятницю в урядових колах звучала думка, що на переговорах у неділю сторони не дійдуть єдиної позиції, повідомляє Reuters.
За словами Ангели Меркель, при природному розвитку ситуації HRE зараз був би вже банкрутом, але банк необхідно врятувати. У протилежному випадку разом з ним можуть піти на дно ще й інші банки. Глава стабілізаційного фонду (SoFFin) Ханнес Рем також попередив про те, що крах мюнхенського банку буде мати катастрофічні наслідки для фінансової системи - ще сильніші, ніж банкрутство Lehman Brothers. Рем висловився в недільному номері Frankfurter Allgemeine за якнайшвидшу націоналізацію HRE.
В уряду залишається мало часу для порятунку Hypo Real Estate - до кінця березня. Бундестаг повинен прийняти законопроект про примусову націоналізацію банків, яким загрожує банкрутство, у наступну п'ятницю, 20 березня.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас