БРІК: Міжнародні фінансові інститути повинні значно збільшити кредитування країн, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

БРІК: Міжнародні фінансові інститути повинні значно збільшити кредитування країн, що розвиваються

371
Міжнародні фінансові інститути повинні значно збільшити кредитування країн, що розвиваються, щоб компенсувати масовий відплив приватного капіталу.
Про це мовиться спільній заяві, підготовленій делегаціями Бразилії, Росії, Індії і Китаю (БРІК) на зустрічі міністрів фінансів і розділів центральних банків країн-членів "великої двадцятки" (G20), передає Associated Press.
"Ресурси Міжнародного валютного фонду (МВФ) явно недостатні і повинні збільшуватися по різних каналах", - мовиться в заяві. Країни БРІК також призвали МВФ прискорити продаж його золотих запасів і підняти дозволений розмір кредитів для однієї країни.
Одночасно в документі міститься заклик збільшити роль країн, що розвиваються, в світовій фінансовій системі. У тексті підкреслюється, що до цих пір вирішальне слово у виборі керівництва МВФ належить США. Крім того, країни БРІК не задоволені якістю економічної політики держав, що забезпечують положення основних резервних валют, - перш за все США і країн ЄС. На думку Бразилії, Росії, Індії і Китаю, вона повинна бути відповідальнішою і скоординованою.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас