Найбільший банк Італії Intesa звернеться по державну підтримку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший банк Італії Intesa звернеться по державну підтримку

601
Intesa Sanpaolo, найбільший банк за ринковою вартістю, може звернутися за державною підтримкою, сказав голова банку Коррадо Пассера.
"Я думаю, що так", - сказав Пассера італійським інформагентствам, у тому числі Ansa, на конференції в Серноббіо, коли його запитали, чи буде банк звертатися по допомогу. За його словами, рішення, швидше за все, буде прийнято на наступному засіданні топ-менеджменту компанії 20 березня. Офіційний представник Intesa підтвердив агентству Bloomberg цю інформацію.
Intesa стане другим італійським банком, який звернеться за державною допомогою. Banco Popolare 10 березня повідомив, що планує розмістити конвертовані облігації на користь держави на $1,87 млрд.
Міністерство фінансів Італії 25 лютого схвалило закон, згідно з яким банки можуть одержати 12 млрд. євро, продавши уряду єврооблігації, конвертовані в неголосуючі акції банків. Серед інших банків Unicredit заявив, що розглядає можливість звернення за допомогою, а Mediobanca, інший великий банк Італії, не зацікавлений у держпідтримці.
Цінні папери, продані уряду, будуть мати ставку першого купона від 7,5 до 8,5%, яка буде рости поетапно, заявило міністерство фінансів. Уряд попросив банки, які звертаються за підтримкою, продовжувати кредитування малого і середнього бізнесу за тими ж ставками, що і в 2007 і 2008 роках.
Економіка Італії обсягом $1,8 трлн. скоротиться на 2,6% цього року, втративши вже 1% в 2008 році, заявив заступник голови Банку Італії Ігнатіо Віско 4 березня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас