Toyota в 2 рази скоротить бонуси менеджменту в 2009 фінансовому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota в 2 рази скоротить бонуси менеджменту в 2009 фінансовому році

201
Автогігант Toyota Motor вирішив зрізати наполовину бонуси дев'ятьом тисячам керівників в 2009 фінансовому році.
Про це повідомили в суботу в токійському офісі найбільшої у світі автомобілебудівної корпорації, передає ІТАР-ТАРС.
Рішення, яке торкається всієї керівної ланки від начальників відділів і вище, "прийнято на знак поділу відповідальності за незадовільні виробничі результати компанії в останні місяці".
В 2008 фінансовому році, що завершується 31 березня, ця категорія керівників уже позбулася 10% преміальних. Таким шляхом адміністрація має намір перерозподілити загальний фонд матеріального стимулювання та уникнути нових звільнень персоналу, а також умовити профспілку утриматися від надмірних, за її оцінкою, вимог про суму бонусів за підсумками фінансового 2008 року. Зокрема, навесні цього року профспілка Toyota має намір домагатися видачі кожному робітникові річних преміальних в обсязі понад $20 тис.
Через різке падіння попиту на нові автомашини на ринках у США, Європі та у самій Японії в 2009 фінансовому році Toyota планує скоротити випуск автомашин на всіх своїх заводах у країні і за кордоном на 20% і довести його до рівня 6,2 млн. машин. За підсумками цього фінансового року автогігант очікує перших за останні 70 років операційних збитків у розмірі понад $1,5 млрд.
Загальний випуск автомобілів у Японії впав у січні цього року на 41% у річному вирахуванні, що стало найгіршим показником за останні 42 роки. Скорочення виробництва в ключовій галузі промисловості країни триває вже шість місяців підряд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас