Експерт: Пік кризи в Німеччині ще попереду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Пік кризи в Німеччині ще попереду

473
Німецькі економісти коректують власні прогнози щодо розвитку кон'юнктури ФРН. Голова інституту економічних досліджень Ifo Ханс-Вернер Зінн вважає, що пік кризи в Німеччині настане тільки в 2010 році.
Пік економічної кризи в Німеччині настане пізніше, ніж пророкує більшість аналітиків, вважає відомий експерт, керівник мюнхенського інституту економічних досліджень Ifo Ханс-Вернер Зінн (Hans-Werner Sinn). На його думку, це пояснюється відставанням німецької кон'юнктури від американської приблизно на півтора роки. "У тій ситуації, у якій США опинилися вже минулої осені, ми будемо не раніше зими 2010 року", - заявив Зінн газеті Financial Times Deutschland, підкресливши, що на той час у ФРН різко зросте безробіття.
Для того, щоб згладити негативні наслідки для економіки Німеччини, експерт вважає необхідним прийняття восени 2009 року третьої державної інвестиційної програми, спрямованої на подолання кризи. Одночасно він висловився на підтримку запропонованого Євросоюзом термінового введення міжнародних правил регулювання фінансових ринків.
Тим часом 12 березня інститут світової економіки IfW у Кілі вніс корективи у свій прогноз економічного розвитку на поточний рік, визнавши, що стан кон'юнктури за підсумками 2008 року виявилося набагато гіршим, ніж передбачалося. При цьому ще в грудні кільські експерти робили оптимістичні пророкування про те, що в 2009 році спад ВВП не перевищить 2,7 відсотка.
У свою чергу кілька днів тому їх колеги з Гамбурзького інституту світової економіки (HWWI) повідомили, що очікують цього року зменшення ВВП на 3,8 відсотка. За даними федерального міністерства економіки, на які посилається агентство Reuters, у січні ключові показники зростання в промисловому виробництві, а також у будівельній галузі та енергетиці Німеччини знизилися на 7,5 відсотка.
Безробіття через кризу також може виявитися значно вищим, ніж це передбачалося раніше, пише німецьке видання Spiegel з посиланням на Інститут з дослідження ринку праці і професійної кваліфікації (IAB). Експерти нюрнберзького інституту пророкують збільшення числа безробітних в 2009 році до 3,7 мільйона людей. Це на 430 тисяч більше, ніж торік, і на 200 - ніж в офіційних прогнозах уряду ФРН. У свою чергу експерти Гамбурзького інституту світової економіки вважають, що в 2010 році число безробітних перевищить 4 мільйони людей.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас