Точка зору: Найкращі великі компанії України будуть переходити на обслуговування в банки з іноземним капіталом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Найкращі великі компанії України будуть переходити на обслуговування в банки з іноземним капіталом

853
Найкращі великі і середні компанії України найближчим часом будуть переходити на обслуговування в банки з іноземним капіталом через більшу надійність таких кредитно-фінансових установ, прогнозує голова правління Райффайзен Банк Аваль (Київ) Володимир Лавренчук.
"Беручи до уваги сильну базу капіталу і кращу операційну ефективність діяльності, іноземні банки стануть більш надійні для клієнтів. Ми очікуємо перетікання кращих великих і середніх корпоративних клієнтів в іноземні банки. Як наслідок, частка ринку іноземних банків буде зростати в найближчому майбутньому", - сказав він під час Українського інвестиційного саміту, організованого Інститутом Адама Сміта на поточному тижні в Лондоні.
Як повідомлялося, частка іноземного капіталу в сукупному статутному капіталі українських банків за підсумками січня-2009 скоротилася до 34,7% з 36,7% за підсумками грудня-2008. Загальна кількість банків, що діють у країні, з іноземним капіталом у січні збереглася на рівні 53 кредитно-фінансові установи.
Голова правління Райффайзен Банку Аваль також заявив, що сценарій виходу іноземних банків з України є нереалістичним.
"Основні європейські банківські групи, безсумнівно, мають довгострокові плани на ринках центральноєвропейських країн, у тому числі в Україні… Незважаючи на різке економічне падіння, Україна продовжує мати яскраві довгострокові економічні перспективи, які базуються на висококваліфікованому людському капіталі, багатих природних ресурсах і вигідному географічному положенні", - сказав він.
При цьому банкір нагадав: Україна глибоко інтегрована в глобальну економіку через торговельні і фінансові зв'язки та має стійке прагнення до повноцінної інтеграції в Європу.
В.Лавренчук також прогнозує підвищення конкуренції на ринку гривневих депозитів.
"Через припинення кредитування у валюті у фокусі буде присутнє залучення депозитів у національній валюті. Конкуренція за депозити буде полягати не в оперуванні величиною відсотків, але в пропозиції клієнтові розроблених депозитних програм, які будуть клієнтоорієнтованими і будуть використовувати ефективні маркетингові технології", - пояснив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас