Точка зору: Збільшення орендних ставок на офісну нерухомість у Києві можливе до кінця 2009 р. при оптимістичному сценарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Збільшення орендних ставок на офісну нерухомість у Києві можливе до кінця 2009 р. при оптимістичному сценарії

Нерухомість
238
Збільшення орендних ставок на ринку офісної нерухомості в столиці можливе до кінця поточного року за умови політичної стабільності в країні, впровадження антикризових заходів щодо відновлення економіки.
"У цілому можна прогнозувати, що тенденція зниження цін на нерухомість збережеться в короткостроковій перспективі, після чого ціни знову почнуть підвищуватися. За прогнозами, зростання ринку (офісної нерухомості - ІФ) можна чекати до кінця 2009 року. Це буде можливим за відсутності надалі чергових політичних катаклізмів в Україні, а також у випадку проведення цілеспрямованої злагодженої політики урядом країни, застосування розроблених антикризових заходів, підтримки економіки країни з боку МВФ і Світового банку", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" директор з маркетингу компанії Aurora Development (Київ) Наталя Долгова.
При цьому вона відзначила, що за прогнозом, що передбачає входження світової економіки в тривалу рецесію, падіння обсягів світової торгівлі, початок підйому ринку офісних площ слід очікувати не раніше кінця 2010 року.
Н.Долгова повідомила, що в першому кварталі поточного року в Києві на ринку нерухомості переважно закривалися угоди купівлі об'єктів нерухомості і земельних ділянок, які стартували ще до осені минулого року.
"Реальних угод на ринку не відбувається також через те, що, як правило, продавці і покупці ведуть тривалі переговори щодо вартості об'єктів. У зв'язку із цим продавалися ті об'єкти, для власників яких нерухомість не є основним видом діяльності, або які обтяжені кредитними зобов'язаннями", - відзначає директор компанії з маркетингу.
За її словами, основну пропозицію формують девелопери, що переживають фінансові труднощі, які стали розпродавати свої активи, а також ті, хто вирішив відмовитися від нерентабельних і "довгих" проектів.
При цьому, Н.Долгова додає, що власники якісних об'єктів високого класу, що володіють високими якісними характеристиками і місцем розташування, намагаються протриматися та "перечекати" кризу, не продаючи свої активи з істотним дисконтом.
"У силу вступають і обмінні схеми – великі депозити, що перебувають у банку, можливо "обміняти" на об'єкт нерухомості, що перебуває в кредиті. Однак дана схема прийнятна в тому випадку, якщо кредитно-депозитні операції проводяться в рамках одного банку", - додає вона.
Компанія Aurora Development працює на ринку України з 2006 року і надає повний спектр послуг у сфері девелопменту і консалтингу комерційної та житлової нерухомості.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас