Уоррен Баффет двічі відкинув прохання про допомогу AIG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уоррен Баффет двічі відкинув прохання про допомогу AIG

590
Другий у списку найбагатших людей світу американський мільярдер Уоррен Баффет заявив, що страхова група American International Group Inc. двічі зверталася до нього за допомогою перед тим, як уряд США втрутився в ситуацію і запобіг колапсу компанії у вересні минулого року, передає Bloomberg.
Перший раз Баффет одержав пропозицію інвестувати в приналежний AIG підрозділ зі страхування нерухомості, однак відмовився через занадто високу, на його думку, ціну. "У нас не було необхідних для інвестицій коштів тоді", - відзначив Баффет у сьогоднішньому інтерв'ю телеканалу Bloomberg Television.
Голова Berkshire Hathaway розповів, що провів у п'ятницю ввечері дві години, вивчаючи документи, прислані AIG перш ніж вирішив відхилити пропозицію страховика. Друга пропозиція, отримана через два дні, що стосувалася спільного інвестування в AIG з неназваною фінансовою групою, зовсім не влаштувала Баффета.
За інформацією Bloomberg, у дні, що передують рішенню уряду про входження в капітал AIG, компанія вела переговори також з Goldman Sachs Group Inc. і JPMorgan Chase & Co. про надання їй кредитних коштів у розмірі $70-75 млрд.
Загальний розмір державної підтримки, отриманої AIG на даний момент, становить $160 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас