УТГ допускає дефіцит житла на первинному ринку в 2011 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УТГ допускає дефіцит житла на первинному ринку в 2011

Нерухомість
744
Консалтингова компанія "Українська торговельна гільдія" (УТГ, Київ) допускає дефіцит житлових площ на первинному ринку нерухомості в 2011 році. Про це говориться в повідомленні компанії, текст якого мають Українські Новини.
"У зв'язку зі світовою фінансовою кризою в Україні можна чекати істотного скорочення обсягу нового житлового будівництва. Якщо припустити, що доходи потенційних покупців квартир в 2010 році можуть стабілізуватися, то вже в 2011 році буде спостерігатися істотний дефіцит житлових площ на первинному ринку", - говориться в повідомленні.
У зв'язку із кризою цього року починати житлові проекти мало хто зважиться. У повідомленні говориться, що дефіцит особливо зачепить міста із найнижчим рівнем насиченості матчів, що претендують на проведення ЧЄ з футболу в 2012: Київ, Одеса, Львів, Донецьк.
У випадку виникнення істотного дефіциту на первинному ринку ціни на квартири від забудовника в 2010-2011 роках знову підуть вгору.
"На вторинному ринку в короткостроковій перспективі можлива стабілізація, тільки якщо долар не продовжить своє зростання відносно гривні", - говориться в повідомленні.
Зростання цін на вторинному ринку після стабілізації може бути викликано переходом більшості потенційних покупців квартир з більш ризикованого зараз первинного ринку на вторинний.
У випадку якщо падіння гривні не зупиниться, у майбутньому можна чекати ще не одну хвилю виходу на ринок "дефолтних" квартир.
Як повідомляло агентство, "Українська торговельна гільдія" є розробником проектів у галузі нерухомості, серед яких торговельні та офісні центри, складські і житлові комплекси, а також готелі.
Раніше компанія прогнозувала скорочення ринку торговельної нерухомості в регіонах і зменшення попиту на офісні приміщення на 70% в 2009.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас